Zalewajka

zalewajka1

Składniki:

gotowy żur

8 ziemniaków

cebula

czosnek

20 dag boczku

śmietana

mąka

przyprawy: sól, pieprz, ziele angielski liść laurowy

 

Wykonanie:

  1. Cebulę, czosnek i boczek kroimy w  kosteczkę i podsmażamy na patelni
  2. Ziemniaki obieramy, kroimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości
  3.  Do ugotowanych ziemniaków dodajemy boczek z cebulą. Podlewamy żurem
  4. Zupę przyprawiamy solą, pieprzem i liściem laurowym. Gotujemy około 20 minut
  5.  Zupę zabielamy śmietaną

zalewajka

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »