Żeberka z sosem barbecue i coca colą

żeberka z coca colą

Dzisiaj miałam problem, jakie mięso kupić? Jakoś nic nie przychodziło mi do głowy. Wtedy mój mąż, stojąc w kolejce, krzyknął „żeberka”. W myślach powiedziałam „o nie” ale cóż było robić. Żeberka ostatecznie znalazły się na naszym stole.  Ale żeby było bardziej po mojemu w wersji amerykańskiej z sosem barbecue i Coca Colą.

 

Składniki

40 dag żeberek

pół szklanki sosu barbecue lub meksykański

pół puszki Coca – Coli

przyprawy: pierz, sól

oliwa

 

Wykonanie

Żeberka nasmarować solą i pieprzem. Przygotować sos: połączyć sos barbecu  i  Coca Colę. Żeberka włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać sosem. Piec 2 godziny w temperaturze 160 stopni pod przykryciem. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę i zrumienić żeberka. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką.

żeberka z barbecue

żeberka

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

1 Odpowiedź

  1. Zosia napisał(a):

    Wyglądają obłędnie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »