Ziemniaki zapiekane w mleku

Print Friendly, PDF & Email

ziemniaki zapiekane w mleku

Składniki:

2 kg ziemniaków

0,5 l mleka

oliwa

30 dag masła

przyprawy: sól, pieprz

 

Wykonanie

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plastry, skropić odrobiną oliwy i dobrze przyprawić. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ziemianki przełożyć do naczynia żaroodpornego i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Po 15 minutach pieczenia wlać do naczynia połowę mleka i dodać masło. Jak pierwsza połowa mleka się zredukuje wlać kolejną. Ziemniaczki powinny być gotowe po około 50 – 60 minutach.

ziemniaki zapiekane w mleku1

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »