Żołądki z kurczaka w sosie

sos z żołądków1

Składniki:

0,5 kg żołądków drobiowych

2 cebule

natka pietruszki

przyprawy: sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie

oliwa

1 łyżka mąki

Wykonanie:

Żołądki umyć i pokroić w paseczki, cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę. Pod koniec smażenie dodać żołądki. Podsmażone żołądki zalać 3 szklankami wody, przyprawić solą, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Gotować około 2 godzin do miękkości. Pod koniec gotowania zaprawić sos wodą z mąką i posypać pietruszką.

sos z żołądków

 

 

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

1 Odpowiedź

  1. Hurtownia kosmetyczna napisał(a):

    Chętnie bym skosztowała!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »