Zupa botwinkowa

zupa botwinkowa

Składniki:

1 pęczek botwinki

2 marchewki

1 pietruszka

1 łyżka masła

przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

koncentrat barszczu

1 płaska łyżka mąki

śmietana do zup

jajka

 

Wykonanie

Botwinkę myjemy, osuszamy i kroimy na drobną kosteczkę. To samo robimy z marchewką i pietruszką. Warzywa przekładamy do 3l garnka, dodajemy masło, przyprawiamy i zalewamy wodą. Gotujemy około 1 godziny na małym ogniu. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy koncentrat barszczu i zabielamy zupę śmietaną. Zupa najlepiej smakuje z ugotowanym jajeczkiem.

zupa botwinkowa1

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

1 Odpowiedź

  1. fasolka napisał(a):

    Wyglada pysznie, musze sprobowac 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »