Zupa jarzynowa

Print Friendly, PDF & Email

zupa jarzynowa1

Składniki:

3 marchewki

1 pietruszka

seler

3 ziemniaki

10 dag fasolki szparagowej

pół szklanki zielonego groszku

pół kalafiora

koperek

1 łyżka mąki

200 ml śmietany

przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

 

Wykonanie:

Do garnka wlać 2 l wody. Dodać pokrojone w kosteczkę warzywa. Gotować około 30 minut. Pod koniec gotowanie dodać posiekany koperek. Zupę zaprawić śmietaną z mąką.

zupa jarzynowa2

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »