Zupa meksykańka

zupa meksykańka1

Na zimowe dni najlepsze są rozgrzewające potrawy. To kryterium na pewno spełnia zupa meksykańska.

 

Składniki (4 osoby)

40 dag mielonego mięsa wołowego

0,5 l przecieru pomidorowego

puszka czerwonej fasolki

puszka kukurydzy

garść mrożonego zielonego groszku

1 marchewka

1 cebula

1 papryka

30 dag pieczarek

żółty ser do posypania

przyprawy: sól, pierz, papryka słodka i ostra

 

Wykonanie:

Cebule kroimy w kosteczkę i podsmażamy, dodajemy mięso mielone. Pieczarki kroimy i również podsmażamy. Marchew i paprykę kroimy w kosteczkę. Do garnka wkładamy mięso z cebulą, pieczarki,  marchew, groszek i paprykę. Zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut. Dodajemy przecier pomidorowy i przyprawiamy do smaku. Gotujemy kolejne 15 minut.

Gotowe danie posypujemy serem startym na drobnej tarce.

zupa meksykańka

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »