Zupa pieczarkowa

Print Friendly, PDF & Email

zupa pieczarkowa

Składniki (6 osób):

3 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

kawałek selera

30 dag pieczarek

5 ziemniaków

natka pietruszki

2 łyżki mąki

śmietana do zup

przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól

 

Wykonanie:

Do około 3l wody dodajemy pokrojone w kostkę warzywa: ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera. Wywar przyprawiamy: zielem angielskim, liściem laurowy, solą i pieprzem.

Pieczarki i cebulę kroimy i podsmażamy na maśle. Dobrze podsmażone pieczarki i cebulę wrzucamy do zupy. Gotujemy około 40 minut do miękkości warzyw. Zupę zaprawiamy mąką rozrobioną z wodą i śmietaną. Zupę podajemy posypaną natką pietruszki. Porcja zupy to około 170 kcal.

zupa pieczarkowa3

 

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

2 komentarze

  1. Malwina napisał(a):

    Super zupa pieczarkowa, właśnie takie zupki lubię

Odpowiedz na „MaciekAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »