Zupa z mięsem i mozzarellą

Print Friendly, PDF & Email

zupa z mozzarellą

Składniki

250 ml przecieru pomidorowego

300g mielonego mięsa wołowego

1 cebula

2 pomidory

1 papryka

1 puszka czerwonej fasoli

0,3 puszki kukurydzy

200g makaronu

300 g sera mozzarella w małych kulkach

przyprawy:

1 łyżeczka bazylii

1 łyżeczka oregano

sól, pieprz

papryka słodka i ostra

oliwa

 

Wykonanie:

1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu

2. Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie. Dodać mięso mielone.

3. Do garnka nalać 3l wody. Dodać podsmażone mięso i przyprawy.

4. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pomidory i paprykę pokroić w kostkę  i dodać do wywaru. Gotować koło 15 minut

5. Do zupy dodać przecier pomidorowy, odsączoną fasolkę i kukurydzę.

6. Na końcu dodać przecier pomidorowy, makaron oraz mozzarellę. Zupę mocno przyprawić bazylią i oregano

zupa z mozzarellą1

 

Zapisz się na newsletter
Bądź na bieżącą z nowymi przepisami.

Muffinki kakaowe z budyniem

2 komentarze

  1. Ania napisał(a):

    Super pomysł z mozzarellą, wypróbuję w weekend 🙂

  2. Kinga napisał(a):

    Świetny pomysł. Nigdy nie dodawałam do zupy mozzarelli w tej postaci, z pewnością wypróbuję 🙂
    Kinga ostatnio opublikował…No feed items at the momentMy Profile

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge

Pobierz darmowy plan posiłków.Download
Translate »